kako brzo smrsati

Kako brzo smršati

Višak kilograma se ne stvara preko noći pa je logično da za skidanje kilograma treba vreme. Brze dijete nisu dugotrajno rešenje problema, iako mogu da dovedu do nekih krastkoročnih rezultata i daju početnu motivaciju za dalje skidanje viška kilograma. Samo uz redovne i dobro izbalansirane obroke dijeta će biti uspešna i zdrava. Za sprovođenje dijete, naročito neke od popularnih brzih dijeta, važno je imati plan ishrane kojeg se treba pridržavati.

Brze dijete su restriktivne dijete jer zahtevaju odricanje od nekih namirnica, kao i značajno smanjenje broja kalorija koje treba uneti. Zato su često iscrpljujuće i ne savetuje se da se drže duže od propisanog.

Napici kao što su kafa i zeleni čaj ubrzavaju metabolizam, ali ne treba preterivati. Preporučuje se dve do tri šolje kafe na dan i tri do četiri šolje čaja. Hidratacija je vrlo važna, pomaže izbacivanje štetnih materija iz organizma. Voda, ili još bolje – voda sa limunom i krastavcem, treba da bude glavni izvor tečnosti za vreme držanja dijeta.

Pre nego započnete sa dijetom važno je napraviti spisak namirnica, najbolje za obroke koje ćete spremati u narednih nedelju dana. Izbacite svu nezdravu hranu iz kuće kako ne biste došli u iskušenje. Dijete započinjite u periodima kada ste na godišnjem odmoru, kada niste pod jakim stresom i uvek uz konsultaciju sa lekarom. Nakon što ste proučili osnovne smernice za najpopularnije brze dijete za skidanje kilograma odaberite neku koju možete da pratite, na osnovu vaših preferencija i dostupnosti namirnica.

Većina čajeva koji su bogati antioksidantima ubrzavaju mršavljenje kontrolom apetita i ubrzavanjem metabolizma. Popularni čajevi za mršavljenje nisu uvek su prijatnog ukusa, neki su teže dostupni ili skupi, ali uvek možete naći neki koji će vam odgovarati. Osim što će vam pomoći da istopite višak masti, čajevi za mršavljenje su dobri i za jačanje imunog sistema, a bogati su i vitaminima i mineralima. Kvalitetan zeleni čaj je najbolji izbor. Sadrži katehine koji imaju sposobnost da stimulišu jetru da brže razgrađuje masti i tako ubrzavaju metabolizam. Katehin u kombinaciji sa kofeinom suzbija apetit i duže se osećate siti. Zeleni čaj za mršavljenje ima snažna termogenetska svojstva koja pomažu telu da sagori uporne naslage masti, što je esencijalno za smanjenje nivoa holesterola. Mnoga istraživanja su pokazala da ekstrakt zelenog čaja može povećati sagorijevanje masti i uzrokovati skidanje sala sa stomaka.

Čaj od nane suzbija apetit, sadrži razne esencijalne nutrijente koji podižu imunitet, rešavaju probleme sa varenjem i podstiču mršavljenje. Možete koristiti mešavinu zelenog čaja i čaja od nane. Da biste dobili najbolje rezultate od ovih čajeva za mršavljenje, iskombinujte ih sa jednostavnim vežbama i zdravim navikama u ishrani.

Suplementi u ishrani mogu da se koriste kod dijeta, naravno uz savete i nadzor lekara. Oni deluju na neki od ovih načina:

  1. Smanjuju apetit i čini da se osećate sitijima tako da unosite manje kalorija
  2. Smanjuju apsorpciju hranjivih tvari poput masti, pa ćete unositi manje kalorija
  3. Povećavaju sagorijevanje masti, pa ćete potrošiti više kalorija 

Istraživanja su izdvojila nekoliko vrsti prirodnih ekstrakta od kojih su sačinjeni najbolji suplementi za mršavljenje. Tu su ekstrakt kofeina, ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt Garcinia Cambogia, ekstrakt zrna zelene kafe, ketoni maline, konjugovana linolna kiselina, forskolin, gorka narandža / sinefrin, glukomanan.